Uncategorized

Alles wat je zou moeten weten over kinderalimentatie

Wanneer een kind wordt geboren, zijn de biologische ouders van het kind wettelijk verplicht om het financieel te onderhouden tot de meerderjarige leeftijd, gewoonlijk tot en met 18 of 21 jaar, afhankelijk of het kind nog studeert of niet. Ouders die gescheiden of uit elkaar zijn terwijl ze kinderen hebben onder de leeftijd van de meerderheid zullen bijna altijd de kinderalimentatie moeten bepalen. De exacte manier waarop en wanneer kinderalimentatie en het bedrag hiervoor zal wordt berekend of in zal gaan, verschilt per casus.

Heb ik een advocaat nodig bij het bepalen van de kinderalimentatie?

Berekeningen voor de kinderalimentatie kunnen erg ingewikkeld worden en gaan hand in hand met het bepalen van de voogdij. Het vermogen van een ouder om een ​​relatie met hun kind te onderhouden, is vaak één van de belangrijkste zaken waarover tijdens hun leven zal worden beslist. Als zodanig kiezen de meeste ouders ervoor om zich te laten tijdens het proces te laten vertegenwoordigen door een familierecht-advocaat voor kinderalimentatie en het aanvragen van de voogdij.

Een ouder die moeite heeft om te betalen voor juridische vertegenwoordiging, kan echter juridische hulp zoeken voor advies en om het beste resultaat te garanderen.

 

Wat zijn de belangrijkste factoren bij het berekenen van kinderbijslag?

De berekening van de kinderalimentatie is afhankelijk van tal van factoren, die per casus verschillen. Bij de berekening van de kinderalimentatie wordt bijna altijd rekening gehouden met de volgende factoren:

  • Inkomen van beide ouders: Er wordt rekening gehouden met het feitelijke inkomen van beide ouders, evenals het verdienvermogen van een ouder die vrijwillig werkloos of onvoldoende werk heeft. Een ouder die bijvoorbeeld is opgeleid en een vergunning heeft om als arts te werken, maar ervoor kiest om slechts zes maanden per jaar te werken, krijgt nog steeds kinderalimentatie die wordt berekend op basis van het bedrag dat ze redelijkerwijs zouden kunnen verdienen als ze het hele jaar zouden werken, gezien hun opleiding, training en ervaring. Dit zorgt ervoor dat een berekening van de kinderalimentatie niet oneerlijk scheef komt te staan ​​wanneer een ouder ervoor kiest om minder geld te verdienen dan ze zouden kunnen verdienen om het bedrag aan kinderalimentatie te verminderen dan verschuldigd is.

 

  • Voorzieningen voor bewaring: De ouder die de fysieke voogdij over het kind of de kinderen heeft, zal uiteraard meer kosten moeten maken om voor het kind te zorgen (denk aan boodschappen, kleding, buitenschoolse activiteiten). De berekening van de kinderbijslag is bedoeld om ervoor te zorgen dat aan alle behoeften van het kind wordt voldaan, dus is het doorgaans de verzorgende ouder die een uitkering voor kinderalimentatie ontvangt. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *