Financieel

Tips bij afsluiten van hypotheek

Ben jij bezig met het zoeken naar jouw ideale droomhuis of heb je die al gevonden? Dan wordt het misschien tijd om je bezig te gaan houden met het vinden van een hypotheek en je in te gaan lezen over hypotheken. Er zijn namelijk toch een aantal essentiële dingen waar je op moet letten bij het zoeken naar een hypotheek en het afsluiten van een hypotheek. Deze tips kunnen van pas gaan komen en hiermee kan je voorkomen dat je een te groot risico hebt of gaat nemen.

Vergelijk

Iets wat zeker aan te raden is, om bij het afsluiten van een passende hypotheek, de verschillende opties goed te gaan vergelijken. Let er wel op dat een hypotheek uit twee verschillende onderdelen bestaat, namelijk de rente en aflossing. Er zijn verschillende hypotheekvormen en bij elke hypotheekvorm is de verhouding tussen deze twee anders. Zo zijn er dus meerdere factoren die uiteindelijk bepalen wat jij maandelijks kwijt gaan zijn aan je hypotheek, je netto maandlasten. Vergelijk bijvoorbeeld de hypotheekrente van de verschillende hypotheken en let natuurlijk wel op alle voorwaarden, zoals de looptijden, die kunnen namelijk verschillen tussen de 20 en 30 jaar. Ga je dus goed oriënteren en vraag daarom verschillende offertes aan, zodat je er thuis goed over na kunt denken. 

Advies vragen

Het kan zeker geen kwaad om advies te durven vragen van een hypotheekadviseur . Hij of zij heeft vaak goede ideeën en tips waar je zelf waarschijnlijk nog helemaal niet over na had gedacht. Een hypotheekadviseur kan je helpen bij het advies geven over onder andere het afsluiten van een eventuele overlijdensrisicoverzekering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *