advocaat
Financieel

Alles over een goede omgangsregeling

Gescheiden ouders is voor een kind nooit fijn. Een kind heeft geen baat bij ruziënde ouders. Daarom is het belangrijk dat jullie als ouders een goede omgangsregeling treffen. In dit artikel lees je hier meer over. Lees je mee?

Wat houdt een omgangsregeling in?

Een omgangsregeling is een duur woord voor afspraken tussen ouders die je maakt om te bepalen welke ouder wanneer welk kind opvangt. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dan de moeder de kinderen de even weken opvangt en de vader de kinderen de oneven weken opvangt.

Belangrijk bij de omgangsregeling is dat er duidelijke afspraken worden gemaakt. Voor een kind is rust en regelmaat belangrijk. Een kind kan veel stress ervaren als het niet weet waar hij of zij aan toe is. Het kind mag absoluut niet de dupe worden van scheiding. Bedenk dus goed wie de kinderen wanneer naar school brengt, wie ze ophaalt, waar ze slapen en ga zo maar door. Hou er ook rekening mee dat kinderen vaak vakanties hebben, hier moet echt goed rekening mee gehouden worden in de planning

Het belang van het kind staat voorop. Laat de kinderen meedenken. Woon je heel ver van school en kan jouw kind daarom zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes niet zien? Denk er dan over om het kind doordeweeks bij de ander te laten slapen en in het weekend bij jou.

Hou houd je elkaar aan de afspraken?

Een kind is gebaat bij duidelijke afspraken. Daarom is het belangrijk dat beide kanten zich goed aan de afspraken houden. Gaat er wat mis, houdt je ex-partner zich niet aan de afspraak of ben je het niet eens met de afspraken? Dan kun je ervoor kiezen om naar de rechter te stappen. Hou er dan wel rekening mee dat je een omgangsregeling advocaat in de arm moet nemen. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan even een kijkje op: westlandpartners.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *