Financieel

Lees hier waar mediation voor wordt gebruikt

Een mediator bemiddeld tussen twee partijen. Hoofdzakelijk echtscheidingen. Maar ook tussen andere conflicten bijvoorbeeld op het werk. Hierbij wordt een gezamenlijke oplossing gevonden en beide partijen moeten meewerken om samen een oplossing te vinden en hier beiden gemotiveerd voor zijn. Na een scheiding moeten er afspraken worden gemaakt omtrent kinderen, alimentatie, bezittingen, schulden en andere regelingen. Pas dan kan een scheiding zonder stress verlopen. Een mediator voert gesprekken met de betrokken partijen en helpt hierbij. Mediation Amersfoort kan naar wens bemiddelen en biedt een luisterend oor voor alle betrokkenen.

Waarvoor een mediator inhuren?

Een mediator is een praktische en goedkope oplossing bij een conflict of scheiding. Een advocaat is een stuk duurder en sluit niet altijd zo goed bij de wensen aan van beide partners als een mediator. Mediation Amersfoort is gespecialiseerd in de juiste en meest effectieve bemiddeling. Mediator Amersfoort zal de communicatie versterken tussen degene wie het conflict speelt. Een goede communicatie zorgt ervoor dat men elkaar begrijpt en helderder na kan denken over de behoeften van de ander. Mediator Amersfoort helpt zowel op emotioneel vlak als op het gebied van financiën en praktische zaken.

Waarvoor kan mediation worden ingezet?

Mediation kan worden ingezet voor arbeidsconflicten, burenruzies, echtscheidingen, of problemen met je ex partner bijvoorbeeld. Bij elk conflict kan mediation de oplossing bieden.

 

Arbeidsgeschillen

 

Het kan zijn dat jij een conflict hebt met jouw baas, collega of ex werkgever. Zo kan het zijn dat je het niet eens bent met bepaalde zaken op jouw werk, gepest wordt op het werk, ongelijke verdeling van het salaris of ongewenst ontslag krijgt van jouw werkgever zonder enige aanleiding.

 

Echtscheiding

 

Een mediator kan worden ingezet bij echtscheiding om afspraken te maken voor beide partners gebaseerd op huwelijkse voorwaarden, schulden en bezittingen, omgangsregelingen voor de kinderen en het betalen van partneralimentatie. Beide partners moeten zich kunnen vinden in de oplossing. Hierbij weet de mediator exact wat jullie rechten zijn als partners. Met gezamenlijke gesprekken bemiddeld de mediator en versterkt hij de communicatie tussen de partners en andere gezinsleden zoals kinderen. Een scheiding is een heftig proces. Dit moet dan ook zo soepel mogelijk verlopen. De mediator zorgt ervoor dat jullie tot een win win situatie komen.

 

Voor en nadelen van het inhuren van een mediator

Een mediator inhuren heeft enorm veel voordelen. Dit zijn de lagere kosten. Ook kunnen de kosten worden verdeeld door elke deelnemer. Daarnaast kan bij een laag inkomen net als bij een advocaat rechtsbijstand worden aangevraagd, waarbij elke deelnemer een betaalbare eigen bijdrage betaald. Mediation gaat sneller dan een procedure op civiele basis. Het scheelt dus tijd. Tevens is de sfeer informeel en mag je jouw emoties naar elkaar toe uiten. Ook kun je zelf bepalen of je de oplossing aanneemt en heb je meer controle over het proces.

 

Maar je bent alleen niet zeker of de afspraken daadwerkelijk worden nagekomen wat bij een rechtelijke procedure wel verplicht is. Er kan nog onwettig gedrag worden vertoont door een van de partijen. Een voordeel is weer dat mediation de onderlinge relatie versterkt door begrip naar elkaar te uiten. Maar bij een oplossing die achteraf niet zo goed blijkt, kan er weer een gespannen sfeer ontstaan. Mediation doet er uiteraard wel alles aan om dit te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *