Financieel

Hoe lang duurt een online echtscheiding?

Een online scheiden is vergelijkbaar met een onbetwiste echtscheiding, maar alle documenten worden online ingevuld, en u hoeft niet met een advocaat echtscheiding te werken. In de blog van vandaag bespreken we hoe lang een online echtscheiding duurt om te zien of het geschikt is voor u.

Informatie over online echtscheidingen

Het internet vereenvoudigt de manier waarop we persoonlijke zaken regelen, zowel grote als kleine, en echtscheiding is geen uitzondering. Online scheiden is ideaal voor koppels die op zoek zijn naar een onbetwiste echtscheiding, dat is wanneer beide partijen instemmen met het beëindigen van het huwelijk. Deze vorm van echtscheiding kan echter ongeveer 18 maanden in beslag nemen, dus het is geen kortere weg naar een traditionele echtscheiding.

Laten we het eens hebben over de voor- en nadelen van een online echtscheiding.

Wat zijn de voordelen van een online echtscheiding?

Bij echtscheiding denken de meeste mensen aan twee mensen die tegen elkaar staan te schreeuwen in de rechtbank, maar dat is niet altijd het geval. Een online echtscheiding is ideaal voor koppels die vriendschappelijk blijven en het eens kunnen worden over dringende zaken, zoals de voogdij over de kinderen.

De twee belangrijkste voordelen zijn:

  • Betaalbaarheid: Het kan goedkoper zijn dan een traditionele, maar houd in gedachten dat de websites die deze dienst aanbieden wel kosten in rekening brengen. De kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van uw zaak.
  • Onafhankelijkheid: U kunt de documenten invullen vanuit het comfort van uw huis en in uw eigen tempo. U en uw echtgenoot hoeven niet naar de rechtszaal te komen voor een zitting.

Hoe kan ik een online echtscheiding aanvragen?

Voordat u een online echtscheiding kunt aanvragen, moet u aan de volgende twee voorwaarden voldoen:

  • U moet weten waar uw echtgenoot zich bevindt.
  • U en uw echtgeno(o)t(e) moeten het eens zijn over de verdeling van de bezittingen en het vermogen, alsmede over de kinderen.

Als u hiervoor in aanmerking komt, moet u een plan kopen bij de online scheidingsdienst van uw keuze. De aanbieder zal u de echtscheidingsdocumenten voor uw staat geven, samen met instructies over hoe u ze moet invullen. Het kan zijn dat u slechts één keer naar de rechtbank hoeft te gaan als u extra begeleiding nodig heeft.

Wat zijn de nadelen van een online echtscheiding?

Hoewel een online echtscheiding minder stressvol kan zijn dan een traditionele echtscheiding, lenen niet alle echtscheidingen zich voor dit proces. Er kunnen factoren zijn die uw echtscheiding bemoeilijken, en u kunt waarschijnlijk beter een echtscheiding in persoon aanvragen als:

  • Uw echtgenoot weigert te scheiden (betwiste echtscheiding)
  • U bezorgd bent over uw veiligheid of die van uw kinderen
  • U en uw echtgenoot geen overeenstemming kunnen bereiken
  • De financiële zaken ingewikkeld zijn

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *