Uncategorized

Een strafrecht advocaat

Strafrecht advocaten zijn advocaten in een hele andere niche dan meeste advocaten. Deze advocaten hebben namelijk na hun studie een specialisatie gedaan in het strafrecht, zo zijn zij strafrechtadvocaten geworden. We vertellen je meer over strafrecht advocaten in dit artikel, als je meer informatie wilt over strafrecht advocaten of op zoek bent naar de diensten van een strafrechtadvocaat amsterdam, ga dan naar Dekenspijnenburg voor meer informatie.

Wat is het strafrecht

Als je een Nederlandse burger bent dan heb je een publiek recht. Echter wanneer je als Nederlandse burger een wet overtreed (of hiervan verdacht wordt), dan ben je strafbaar. Dit leidt tot een strafrechtelijke zaak. Bij een strafrechtelijke zaak ben jij als burger in geschil met de Nederlandse overheid, hierover krijg je een dagvaarding. Hierbij heb je een strafrechtelijke advocaat nodig als dit tot een rechtszaak leidt. Sommige strafrechtelijke daden vallen onder minor, dit betekent dat de Nederlandse overheid dan geen rechtszaak aanspant maar er dan bijvoorbeeld een boete opgelegd wordt. Alleen in de zware gevallen wordt wel een rechtszaak aanspant.

advocaat

Wat precies als strafrecht wordt gezien is te vinden in het wetboek strafrecht, deze bestaat uit drie delen. Hierin staan alle wetten waaraan een Nederlandse Burger zich moet houden. Het wetboek hanteert verschillende overtredingen en misdrijven en bij deze overtredingen en misdrijven horen bepaalde straffen. De straffen worden tijdens een process beslist door een strafrechtelijke rechter. Een strafrechtelijk advocaat pleit de zaak van de burger om onschuld te bewijzen of om een lichtere straf opgelegd te krijgen.

 

Voor meer informatie over strafrecht, strafrechtelijke zaken of strafrecht advocaten kan er geïnformeerd worden bij Dekenspijnenburg. Deze zijn al jaren gespecialiseerd in het strafrecht en zullen je een welgevormd advies kunnen geven over de problemen die jij ervaart. Ga voor meer informatie naar de website of bel het nummer dat vermeld staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *