Uncategorized

Letselschade bij een bedrijfsongeval

Wanneer er een ongeluk gebeurd op het werk, is het in Nederland zo dat de werkgever in de meeste gevallen altijd verantwoordelijk is voor de eventueel opgelopen letselschade. Er gebeurden honderdduizenden ongelukken per jaar op de werkvloer maar bij de meeste mensen loopt het gelukkig met een schrammetje af. Toch zijn helaas ook werknemers die voor langere tijd of voor altijd last hebben van de opgelopen letselschade. Je kunt dan een vergoeding claimen omdat je bijvoorbeeld niet meer kunt werken of dat je bepaalde behandelingen moet ondergaan.

Wanneer spreek je van een bedrijfsongeval?

Het is goed om te weten wanneer er nou daadwerkelijk sprake is van een bedrijfsongeval. Ondanks dat er niet heel specifieke regels voor zijn opgesteld is een bedrijfsongeval als er letsel wordt opgelopen tijdens je werkzaamheden. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren op kantoor of in het magazijn maar ook als je onderweg bent met de bedrijfsbus en er gebeurd een ongeluk. In al deze gevallen spreken we van een bedrijfsongeval. 

Is mijn werkgever aansprakelijk?

In principe is de werkgever in alle gevallen aansprakelijk wanneer er een bedrijfsongeval plaatsvindt met letselschade. Zelfs wanneer je met je persoonlijke auto onderweg bent naar je werk en je krijgt een ongeluk is je werkgever hiervoor aansprakelijk. In de praktijk is het een stuk moeilijker want je werkgever heeft natuurlijk altijd de mogelijkheid om bezwaar te maken. Er moet dan wel met harde bewijzen aangekomen worden wil je de zaak kunnen winnen. Schakel een goede letseladvocaat in die je bij kan staan.

Werkgever heeft altijd een bedrijfsongevallenverzekering

Wanneer er sprake is van een bedrijfsongeval zal je werkgever in veel gevallen nooit zo moeilijk doen over het uitkeren van eventuele letselschade. Dit komt omdat je werkgever verzekerd is voor bedrijfsongevallen. Dit is wettelijk verplicht in Nederland wanneer een bedrijf personeel in dienst heeft. Wees dan ook niet bang om een eerlijk bedrag te claimen betreft de letselschade. Je werkgever betaalt dit immers niet uit eigen zak. Het kan wel zo zijn dat de verzekeraar het niet eens is met het rapport en er een zaak van maakt om geen letselschade te hoeven uit betalen. Mocht dit het geval zijn kun je het beste contact opnemen met een letselschade advocaat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *