Uncategorized

Scheiden wanneer je kinderen hebt

Als je van je partner gaat scheiden, verandert het leven van jou, je partner veel. Een scheiding heeft ook een grote impact op kinderen. Het is erg belangrijk om kinderen een stabiel thuis te geven. Daarom vereist de wet overeenstemming over het gezinsleven na echtscheiding. Lees snel verder om te weten te komen waarom dit juist zo belangrijk is.

Een ouderschapsplan

Als u en uw partner uit elkaar gaan, vereist de wet een ouderschapsplan. Het plan houdt het volgende in:

  1. Toewijzing van zorg- en opvoedingstaken
  2. De manier waarop ouders elkaar informatie geven als het gaat om belangrijke zaken over hun kinderen.
  3. Kostentoewijzing en zorgen van kinderen

Samen door een door kunnen voor de kinderen

Het is belangrijk dat u samen begrijpt hoe u verder wilt leven. Naast de afspraak in het ouderschapsplan wil je natuurlijk dat het zo goed mogelijk is voor je kinderen, in plaats van elkaar te hinderen. Het is handig om hier tijdens de scheiding hulp voor te zoeken. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van Ede? Zoek dan een mediator in ede op.

Alimentatie

Kinderalimentatie is natuurlijk ook erg belangrijk. Dit wordt veelal voor een groot deel in het ouderschapsplan besproken. Als er een afwijking is in de inkomensratio, wordt de partneralimentatie meestal betaald aan de persoon met het laagste inkomen.

Het leven na de scheiding

Laat uw kinderen wennen aan de scheidingssituatie. Dit wordt een moeilijke tijd voor hen, dus ze hebben ook ruimte en rust nodig om zich aan te passen. Ouders verhuizen vaak naar plaatsen dicht bij elkaar om zo actief mogelijk met hun kinderen om te gaan. Meer hulp nodig bij echtscheiding of advies? Kijk dan op de website van Circles Mediation!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *