Advocatuur

Echtscheiding met een echtgenoot in het buitenland: Wat je moet weten

Als je overweegt te scheiden en jouw echtgenoot woont in het buitenland, dan zijn er een paar dingen die je moet weten. Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat de echtscheidingswetten van land tot land verschillen. Je zal een advocaat in de arm moeten nemen die bekend is met de wetten van het land waar jouw echtgenoot vandaan komt, om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. In deze blogpost bespreken we een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je gaat scheiden in het buitenland.

Een advocaat vinden

Het vinden van een goede echtscheidingsadvocaat kan lastig zijn, maar het is belangrijk om onderzoek te doen om iemand te vinden die gekwalificeerd en ervaren is in het familierecht. Je moet rondvragen voor verwijzingen, en zorg ervoor dat je een aantal advocaten interviewt alvorens een beslissing. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de advocaat die je kiest een vergunning heeft om recht te spreken in het land waar jouw echtgenoot woont.

Bij het kiezen van een echtscheidingsadvocaat, moet je rekening houden met de volgende factoren:

-Ervaring: Hoeveel echtscheidingen heeft de advocaat behandeld? Wat voor familierechtelijke ervaring heeft hij of zij?

-Kwalificaties: Aan welke rechtenfaculteit is de advocaat afgestudeerd? Bij welke beroepsorganisaties is hij of zij aangesloten?

-Prijs: Hoeveel zal de advocaat vragen voor het aanbieden van zijn/haar hulp?

Kosten scheiden in buitenland

Wanneer je gaat scheiden van een echtgenoot die in het buitenland woont, zal je waarschijnlijk extra kosten maken. Deze kosten kunnen bestaan uit reiskosten, juridische kosten en vertaalkosten. In sommige gevallen moet je ook een advocaat inhuren in het thuisland van jouw echtgenoot. Dit kan duur zijn, dus het is belangrijk om al deze kosten in de echtscheidingsplanning mee te nemen.

Als je je geen advocaat kunt veroorloven, zijn er een paar opties beschikbaar voor je. Sommige landen hebben gratis of goedkope rechtsbijstand programma’s die je kunnen helpen met het echtscheidingsproces. Ook veel advocaten bieden betaling plannen of glijdende schaal vergoedingen, dus zorg ervoor dat je hier goed naar kijkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *